Vloerisolatie

Vloer en/of Bodemisolatie

Door het aanbrengen van het isolatiemateriaal verlaagt de luchtvochtigheid in de kruipruimte en mogelijk in de daarboven gelegen vertrekken waarmee condensatie tegen de onderzijde van de begane rondvloer wordt voorkomen.

Hierdoor neemt de kans op aantasting van, of de schade aan de begane grondvloer af.

Vloerisolatie

Pif isolatie

De combinatie van stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating zorgt voor een zeer goede weerkaatsing van de warmte. Hierdoor wordt met een geringe dikte een hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer ook beschermd tegen vocht. Het is licht, flexibel en gemakkelijk aan te brengen zonder beschermende maatregelen.

Warmtestraling is wat moeilijker te omvatten. Warmtestraling is bijna niet te zien, het is infrarood. Elk materiaal straalt warmte uit, daarom kun je met een infrarood kijker de warme en minder warme oppervlakten erg goed zichtbaar maken. Warmtestraling is alleen maar te isoleren met een materiaal dat deze infraroodstraling goed weerkaatst oftewel reflecteert. Aluminium weerkaatst deze straling erg goed en wordt daarom vaak hiervoor gebruikt. Denk aan een marathonloper die net over de finish komt en aluminium om zich heen krijgt of een stukje vlees dat warm wordt gehouden door het in te pakken met aluminiumfolie. PIF isolatie combineert deze twee materialen in één product. De stilstaande lucht in de luchtkamers en het aluminium aan de buitenzijde om de straling te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het gehele warmteverlies van de woning isoleert. Om de levensduur van de folie te blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermt, kan hij niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen. Het aluminium aan de buitenzijde weerkaatst de straling en wordt beschermd door extra luchtkamers om veroudering tegen te gaan.

Van Hoof isolatie is erkend en gecertificeerd Pif verwerker.

Vloerisolatie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie kunnen de ondiepste kruipruimtes geisoleerd worden naar de norm van vandaag. Ook wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is kunnen we deze isoleren.

Door de ventilatie schachten van de woning kunnen we de kruipruimte isoleren met een lange lans. Met een endoscoop camera kunnen we tijdens dit proces de kruipruimte in om dit gecontroleerd aan te brengen.

Volgens een berekening van milieu centraal is het rendement van bodemisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.
Of met ander woorden: als eigenaar van een gemiddelde eengezinswoning – met een gasverbruik van 230 kubieke meter per jaar – bespaar je €250,- op de energierekening.